Ad van Hassel, de grondlegger en hoofddocent van de school, geeft ruim 17 jaar dagelijkse lessen aan volwassenen van alle leeftijden. Daarnaast heeft hij sinds 14 jaren meerdere generaties yogadocenten opgeleid in de lijn van zijn eigen traditie. Sinds 2012 vormt hij met Maria Schilt een partnerschap in leven en werken en leiden zij samen de yogadocenten van de 21ste eeuw op.

Ad heeft zijn achtergrond in een vakmanschap als restaurateur dat hoge vormen van concentratie en toewijding eist, voordat hij als jongeman bij toeval in een yogaklas bij Pattabis Jois in Mysore terecht kwam. Het aan den lijve ondervinden van de transformatieve kracht van beoefening, waarbij ademhaling, beweging, concentratie en bewustzijn een worden, heeft voor hem de keuze bepaald om ook in Nederland een Yoga leraar te zoeken.

Geïnspireerd door de traditie waar hij in India meer dan een jaar intensief mee in aanraking kwam heeft hij in Nederland gedurende 7 jaar dagelijks dicht bij zijn leraren vertoefd. Zijn opleiding hield een grondige bestudering van het lichaam en de geest in bij de Academie voor Massage en Beweging (vier jaar) en een 7 jaar durende Yoga docentenopleiding bij Gert van Leeuwen. In 1998 kreeg hij de gelegenheid op de Singel les te gaan geven en begon het Amsterdam Yoga Centre als een van de eerste yogascholen in het centrum.

Maria Schilt kwam via de bestudering van Ayurveda (de Indiase geneeskunst) in aanraking met Yoga. In Sri Lanka en India was zij dicht bij de bronnen van deze kennis die haar een vernieuwde blik gaven op kwesties van menselijk lijden en het vermogen tot zelfgenezing. Na een lange loopbaan in de geestelijke gezondheidszorg en een retreat van jaren uit dit werk, zocht zij in Amsterdam een goede Yoga docent om de helende werking van Ayurveda en Yoga in haar dagelijks leven te kunnen bestendigen.

Vanuit haar eigen praktijk begeleidt zij mensen met levensvragen op persoonlijke, professioneel en spiritueel gebied. Haar favoriete methoden die zij van de grondleggers en pioniers in Nederland op dit gebied mocht leren zijn familie en systeemopstellingen en EMDR ( een methode voor trauma-release.) De combinatie van deze kennis en het yogische systeem heeft haar werk veranderd in een integratieve aanpak van lichaam, emoties, geest en ziel.

Haar belangrijkste focus ligt echter op haar eigen beoefening en de overdracht van de bundeling van kennis en ervaring samen met Ad in de Yoga Docenten Opleiding.

 

P1010204