De laatste ronde

Kun je ooit stoppen met het werk en de studie van je hart? De wetenschap van Ayurveda, Yoga en Tantra heeft een begin maar geen einde…. omdat het simpelweg niet mogelijk is in een leven alles wat deze systemen de bieden hebben, te doorgronden en te bemeesteren.

Maar toch zijn de de woorden ‘stoppen’ en de ‘laatste Mysore Revisited klas’, de ‘laatste groep studenten’ en de ‘laatste examens’ vele malen uitgesproken in de ‘laatste tijd’.

Amsterdam Yoga Centre vertrekt uit de studio waar Ad twintig jaar yogalessen heeft gegeven: Asana en Pranayama en 15 jaar een driejarige opleiding tot yogadocent heeft vorm gegeven en begeleid.

Met toewijding en hartstocht en met een niet aflatende discipline om er vijf dagen van de week te zijn. Het werk -de overdracht van yogische kennis en levenswijze- blijft bestaan en wordt door de volgende generaties weer op een nieuwe manier vormgegeven.

Uitgaande van de lange traditie waarin Yoga zich steeds heeft aangepast aan de behoeften van de tijd en de cultuur waarin mensen leven, hebben wij alle vertrouwen in de voortgang.

Voor veel mensen staat ‘yoga’ synoniem met lichaamsbeweging en ‘ontspanning’. Wij hopen dat alle aspecten van Yoga: levenswijze, lichaams- en adembewustzijn, mindfulness, concentratie , energiebeheersing en emotioneel evenwicht oefenen, zich een weg zal banen in de bredere cultuur van de samenleving.

We verlaten deze studio, maar onze bibliotheek en de verworven kennis blijven we cultiveren.

Amsterdam Yoga Centre zal van 1 juli een nomadisch bestaan leiden, te beginnen met een lange Sabbath.

De komende twee en halve maand zijn doorspekt met vrije dagen. Dus voor een ieder die ‘een laatste les’ wil meemaken, of nog een aantal vrijdagen de serie van de Mysore wil trainen zij aan zij met de diehards van de opleiding, of als je de unieke pranayama-lessen op maandag en donderdagochtend nog wil meemaken: grijp je kans.

 

Op de volgende dagen is de studio dicht:

  • maandag 17 april : tweede paasdag
  • 24 april t/m 28 april : meivakantie
  • 25 en 26 mei : hemelvaart weekend
  • maandag 5 juni : tweede pinksterdag

 

De ‘laatste les’ in de studio op de Singel, het thuis van Amsterdam Yoga Centre van de afgelopen twintig jaar, is op vrijdag 30 juni om 9u ’s morgens…

Diezelfde avond is er een feestelijke diploma en certificaten uitreiking en vegen wij de vloer aan: voor het laatst….

Ad en Maria